Blogia

La vida secreta de les paraules

Biografia

Biografia

Miquel Martí i Pol va néixer a Roda de Ter (Osona), el 19 de març de 1929. És conegut sobretot com a poeta, però també ha escrit prosa i ha fet traduccions. Als dinou anys va patir una tuberculosi pulmonar, que el va obligar a passar un any al llit i que li va permetre llegir abundosament. Amb Paraules al vent, que publica el 1954, va obtenir el Premi Óssa Menor. El 1956 es casa amb Dolors Feixas, amb qui tindrà una filla el 1958 i un fill el 1965. Fa traduccions i inicia l'activitat pública: dirigeix cinefòrums, fa conferències, posa música als seus poemes i en canta en escenaris al costat de membres de la Nova Cançó.

A partir del 1970 una esclerosi múltiple es comença a manifestar en el poeta. Aleshores, la introspecció serena de les seves limitacions fa que la seva poesia transcendeixi la realitat de l'àmbit de la malaltia i basteix un món poètic original com a expressió de les sensacions més humanes: l'amor, el desig i la mort. .El 1984 mor la seva esposa Dolors Feixas, després d'una llarga malaltia. Tot i que gran part de la seva producció són poemes, també ha editat un volum de prosa, Contes de la Vila de R. i altres narracions, A partir de les publicacions, s'han musicat molts poemes de l'autor. Així, cantants com Maria del Mar Bonet, i Lluís Llach, han ajudat a fer popular l'obra del poeta. El poeta va morir al 2003 despreès d´haver patit una malatía degenerativa

La vida secreta de les paraules

La vida secreta de les paraules

Aquest és el meu primer bloc.

D'entrada diré que odio els ordinadors (i, en general tot el que envolta a la tecnologia). Però, per un altra banda m'agrada molt el fet de tenir un racó personal on poder parlar de literatura i cinema (la meva gran passió).

Encara que principalment podreu trobar opinions sobre llibres i poemes, no descarto parlar sobre alguna pel·lícula o fer alguna recomanació.

Segurament t'estaràs preguntant perquè el meu bloc té aquest títol, (si no és així, pots deixar de banda aquesta part del comentari).

Sí, reconec que és un títol llarg i difícil de memoritzar, però també és a la vegada el nom de la pel·lícula La vida secreta de les paraules, d'Isabel Coixet. Aquesta directora, ha dirigit també Mi vida sin mi.

Són dues pel·lícules molt recomanables que giren entorn d´ un mateix tema: el dolor i les relacions humanes. Tan l'una com l'altra, són realment bones. La primera és molt més dramàtica i amaga una sensibilitat molt forta, la segona però té un títol molt més poètic i literari, per això l' he triat com a títol per aquest bloc.

Aquí us deixo el cartell de La vida secreta de les paraules, que pot ser una bona idea per un divendres nit.