Blogia
La vida secreta de les paraules

Pere Quart

Comentari de l'article

Amb aquest article, l’autor vol mostrar la crisis per la que està passant el teatre català, però per altra banda també analitza d’una manera força crítica una de les principals causes d’aquesta crisi (la industria cinematogràfica americana)

Durant la lectura d’aquest article, ens trobem amb varies idees i opinions  de l’autor respecta a l’actual situació del teatre.

L’autor comença plantejant unes preguntes retòr¡ques que fan referència a la desaparició del teatre català, també afirma que parlar de teatre català, equival a parlar d’un sol autor:Segarra.

A partir d’aquí, l’article se centra en el tema que a l’autor més  li preocupa (els problemes que està causant la industria del cinema), que segons l’autor fa que la gent vagi cada vegada menys al teatre, també posa en dubte el criteri dels espectadors (a qui ell anomena massa), segons ell, tot be marcat per la industria de Hollywood, per tant, es la industria que marca el nostre criteri i qui ens diu el que hem de veure, és la industria qui marca els dogmes a l’hora de crear imatges sense contingut ni missatge que la gent consumeix com si es tractes d’un plat de menjar precuinat, imatges procedents d’un cinema on el més important és el nombre d’espectadors i no la qualitat de dels seus fotogrames.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres

Cançó explícita

Cançó explícita

Tant el llibre com la rosa,
tant la lluna com el sol.
Les albades amb alosa
o les nits amb rossinyol.
Tant l'amada, que no gosa,
com l'amant, que tot ho vol.
Tant la casa com la llosa
per' tu sol...

Vindrà temps que et farà nosa
o et serà de poc consol
qualsevol, qualsevol cosa,
qualsevol.

  Amb aquest poema, l’autor ens diu que tot el que ens envolta i tot el que ara tant estimem i ens ha costat tant aconseguir, ens acabarà molestant algun dia.

D’aquesta manera, podem percebre en aquest poema, un aire força pessimista.

Per altre banda, crec que també ens convida a valorar tot allò que tenim i, a la vegada reflexionar sobre si realment ens aporta alguna cosa o es inútil.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres